Kaikki korumme ovat nikkelivapaita.

Hoito-ohjeet

Hopea

Hopea on herkkä ja klassinen jalometalli. Hopean kaunis valkoinen hohto on kiehtonut ihmisiä jo muinaisista ajoista asti. Yhä tänä päivänä hopea on suosituin materiaali koruissa.

Aito hopea tummuu ajan mittaan. Tummunutkaan hopea ei ole pilalla, vaan sen voi aina puhdistaa. Käytä hopeakoruja säännöllisesti. Käyttö estää hopeaa tummumiselta. Puhdistus tulee tehdä viimeistään silloin, kun ensimmäisiä merkkejä tummumisesta havaitaan. Voit puhdistaa hopeakoruja jo ennen tummumista, näin suojaat koruja ja ehkäiset tummumista. Tummumista voit estää myös säilyttämällä hopeakoruja ilmatiiviissä muovipussissa. Hopeanpuhdistusaineita voit hankkia kultasepänliikkeistä tai suurista tavarataloista. Hopeakoruja tulee säilyttää erillään muista metalliesineistä ja koruista. Hopea naarmuuntuu helposti ja menettää kiiltonsa naarmuuntuessaan.

925 leima on yleisin hopean merkki. 925 leima tarkoittaa 92,5 % hopeaa sisältävää korua, jota kutsutaan sterling-hopeaksi. Kaikki Hopea-Puron hopeiset korut ovat nikkelivapaita.

Joskus hopeakorut rodinoidaan eli päällystetään ohuella kerroksella rodiumia. Rodiumpinnoite antaa korulle kirkkaan, korkeakiiltoisen pinnan ja estää korun tummumista.

Koruteräs

Teräksenvalmistus on tunnettu Kiinassa jo 200-luvulla, mutta korumateriaalina teräs on nostanut suosiotaan viime vuosina. Koruteräksen tumma sävy tuo syvyyttä koruihin ja metallin ominaisuudet tekevät koruteräksestä helppohoitoisen ja pitkäikäisen.

Koruteräs on materiaalina allergisoimaton ja tummumaton. Koruteräs sopii kaikille allergikoille ja sen puhdistaminen on helppoa. Voit käyttää teräskorujen puhdistamiseen asianpesuainetta ja vanhaa hammasharjaa.

Koruteräksen leima on 316L, jonka löydät kaikista Hopeapuron teräskoruista. 316L terästä voidaan kutsua myös kirurginteräkseksi.

Rodinoidut korut

Rodinointi tarkoittaa sitä, että korun pinta käsitellään rodiumilla. Se suojaa korua ja antaa sille kauniin hohtavan pinnan. Hopeapuron rodinoitujen korujen alla on messinkiä ja sen päällä rodinointi.

Hopeoidut korut

Hopeoitu koru pysyy pitkään kauniina ja ilahduttaa omistajaansa kun sitä muistaa hoitaa oikein. Hopeoidun korun kanssa ei kannata mennä suihkuun, hikoilla tai käyttää saunoessa. Hopeista pintaa kannattaa suojella kaikilta kemikaaleilta ja kosteudelta. Hopeointi saattaa tummua ajan kanssa. Voit hidastaa tummumista säilyttämällä hopeakoruja ilmatiiviissä muovipussissa. Hopeoidut korunosat kuluvat vähitellen käytössä ja alta paljastuu mahdollisesti pintaväristä poikkeavan metallin väri.

Hopeoitu koru on edullisempi vaihtoehto kuin täyshopeinen. Hopeoiduilla koruilla saat edullisesti täydennystä korukokoelmaasi. Hopea-Puron hopeoitujen korujen pinnoituksen alla on messinki. Jos ihosi pH on voimakas, emme suosittele kuparisia koruja.

Hopeapuron hopeoidut korut ovat nikkelivapaita.

Korumetalliseos

Korumetalliseos on useamman eri metallin seos. Korumetalliseosta käyttämällä korujen hinta voidaan pitää edullisena asiakkaalle. Korumetalliseoksesta voidaan valmistaa eri värisiä koruja. Jos olet erityisen herkkä nikkelille, suosittelemme ainoastaan koruteräksisiä ja hopeisia koruja.

Nahka

Nahkaiset korut tulee ottaa pois ennen suihkuun tai saunaan menoa. Korujen nahka on joko teollisuuden ylijäämää tai kotimaista poronnahkaa. Koukuissa materiaalina on koruteräs. Korut on käsintehty Suomessa.

Korujen alkuperä

Anette Ahokas -mallisto

Muotisuunnittelija Anette Ahokas suunnitteli Hopeapurolle oman korumalliston, josta ei puutu säihkettä ja näyttävyyttä. Materiaalina koruissa on teollisuuden ylijäämänahka tai kotimainen poronnahka sekä koruteräs. Korut valmistetaan pitkälti käsityönä Aneten omassa ateljeessa, joten kotimaisuusaste näillä koruilla on suuri.

Koruilla on yhden vuoden takuu.

Lotta -mallisto

Lotta-malliston korut valmistuvat Kauhavalla Lotan korupajassa Purmojärven maisemissa. Korut on valmistettu hopeasta ja ovat kaikki alusta loppuun asti suomalaista käsityötä.

Jos sinulla on rikkinäinen koru tai haluat muuttaa korusi ulkonäköä, Lotta osaa myös tämän homman. Voit pyytää meiltä tarjousta kultasepäntöistä.

Heta -mallisto

Heta Salmi on porvoolainen koruntekijä, joka saa inspiraation koruihinsa luonnosta:

“Valmistan piensarjatuotantona veistoksellisia hopeakoruja.
Teen koruni kestämään aikaa, siksi muotokieli on ajatonta ja pehmeää.
Työskentelen Suomen vanhimmassa kultasepän verstaassa Aurumissa, Porvoon vanhassa kaupungissa. Lenkkeilen ja liikun paljon luonnossa. Teen jatkuvasti havaintoja ja joskus tienposkessa saattaa olla yksinäinen voikukka, joka kiehtoo arkisuudellaan ja saa minut pohtimaan sen mahdollisuutta jatkaa elämäänsä koruna.”

Mandu-mallisto

Mandu-malliston korut valmistetaan Nepalissa ja Turkissa.

Nepalissa valmistetuilla Manduilla on Fair Trade -merkki. Korujen valmistus tarjoaa työtä köyhille, haavoittuvassa asemassa oleville ihmisille, pääasiassa naisille. Mandujen avulla voimme viedä toimeentuloa ja hyvinvointia äärimmäisen köyhyyden keskelle. Nepalissa valmistetut Mandut tunnistaa upean runsaasta ja koristeellisesta muotokielestä.

Turkissa valmistettujen korujen ilmeen takana on arkkitehti Tuomas Niemi. Veistokselliset muodot ja pinnat symboloivat toivoa ja tulevaisuutta. Jokainen koru tekee hyvää, sillä korut valmistuvat Syyrian sotaa paenneiden pakolaisten ja muiden syrjittyihin ryhmiin kuuluvien ihmisten käsissä. Työ antaa heille toivon ja mahdollisuuden rakentaa uutta elämää perheilleen.

Mandut ovat korumetalliseosta ja niitä ei suositella kovin herkkäihoisille.

Pinneli

Pinneli-malliston tuotteet sisältävät laadukkaita ja muodikkaita hiustuotteita, joiden avulla pelastat huonon hiuspäivän helposti ja nopeasti. Valikoima sisältää vaihtelevasti erilaisia pinnejä, ponnareita, scrunchieita ja hiusklipsejä ym. Tuotteet on valmistettu korumetalliseoksesta ja muovista, koristehelmet ja kivet valmistettu synteettisesti. Ponnareissa materiaalina polyesteri. Kokeile ja ihastu!

Pinneli-tuotteet valmistetaan Koreassa.

Puhdas-mallisto

Malliston on suunnitellut Hopeapuron omistaja Annika Puro-Aho yhdessä hopeaseppä Lotta Kukkolan kanssa. Lotta on piirtänyt koruluonnokset Annikan ajatusten pohjalta ja valmistanut mallikappaleet ja muotit niiden pohjalta. Nämä lähetettiin eteenpäin Aasiaan tuotantoon tutulle tehtaalle, josta on tullut meille koruja jo useiden vuosien ajan. Malliston logo on taas graafikko Siiri Saarimaan käsialaa. Suomalaisen Työn Liitto myönsi mallistolle syksyllä 2020 arvostetun Desgin from Finland -merkin. Merkin voi saada yritys, jonka tuotesarja on ideoitu ja muotoiltu Suomessa muodostaen selkeän ja erottuvan kokonaisuuden. Edellytyksenä on myös suunnittelijan vahva ammattitaito ja työkokemus alalta.

Purnaa Collection

Malliston tuotteet valmistetaan Nepalissa. Tuotteiden tekijät ovat heikommassa asemassa olevia naisia. Ostamalla heidän valmistamiaan tuotteita sinä tarjoat heille turvallista työtä ja luot toivoa paremmasta huomisesta. Työn ansiosta he saavat elätettyä perheensä ja pääsevät elämässään eteenpäin. Tuotteet ovat laadukasta käsityötä, ne on valmistettu eettisesti ympäristöä ajatellen ja takaavat tekijälleen kunnollista työtä.
 

Muut korut

Hopeiset korut (lukuunottamatta Lotan, Hetan ja Aneten koruja) tulevat pääasiassa Saksasta perheyrityksestä, missä korut valmistuvat pitkälti käsityönä. Muiden mallistojen korut tulevat useilta eri tehtailta ja tukuilta, Euroopasta sekä Aasiasta.

Korurasiat

Korurasiamme valmistetaan Suomessa. Korurasioiden pohja on valmistettu kierrätetystä muovista ja kannet ovat kierrätettävää muovia.